(067) 359 -33-27 pridanoe.com.ua

Базилік приправа фото

Базилік приправа фото



Приправа з базиліка на зиму



Хороше рішення – заготовляти на зиму не лише овочі та фрукти, а й зелень із травами. Наприклад, ловіть мій улюблений рецепт ароматної приправи з базиліку.



Інгредієнти





  • Базилік – 2 пучки


  • Оливкова олія – 240 мл


  • Кедрові горіхи – 200 г


  • Лимон – 1 штука


  • Часник – 8 зубчиків


  • Спеції та приправи – 1 год.




Покроковий рецепт приготування



Відіжміть з лимона сік і подрібніть у блендері всі інгредієнти, крім олії.



Викладіть приправу з базиліку в стерильні банки і залийте олією.



Зберігайте заготовку в холодному місці або навіть у морозилці.



Базилік приправа: застосування до яких страв, фото



Базилік – рослина з кислувато-терпким, освіжаючим смаком та специфічним, пряно-бальзамічним запахом.



Його ще називають царською травою, реганом, райхоном (ароматним), тулсі, волошкам запашним.



В Індії спеція стала предметом священного культу, а міжнародна назва Ocimum basilicum перекладається дослівно як «царський аромат».



Види базиліка



Існує кілька видів базиліка:





  • мексиканський (з присмаком кориці) – відрізняється фіолетовими квітками,


  • тайська (нагадає на смак аніс),


  • лимонний (має кислуватий смак і зелений колір листя),


  • дрібнолистий базилік, в якому майже відсутня терпкість, властива рослині,


  • кавказький (фіолетовий) – найбільш поширена в нашій країні спеція,


  • єреванський (перечно-чайний запах),


  • ложкоподібний (має зелене соковите листя і запах «лаври» з гвоздикою).




Спецію базилік запашний застосовують як лікарський засіб у народній медицині через великий вміст ефірів, масел і дубильних речовин.



Застосування базиліка




Базилік - спеція, популярна в Індії та Італії.



Чудово поєднується з усіма овочами, тому їм приправляють супи, салати, соуси.



Особливо вишуканий смак він отримує у поєднанні з помідорами, часником, капустою, бобовими.



Спецію додають до рибних та м'ясних страв, сиру та олії.



Зимові заготівлі теж якісно покращують смак разом із реганом.



Ocimum basilicum входить до складу прованських трав, хмелі-сунелі, є невід'ємним атрибутом соусу песто, каррі.



У їжу використовують листя, пагони та насіння рослини.



Зберігають його у подрібненому сухому вигляді у скляній тарі та у засоленому (пересипаному сіллю) у холодильнику.





  • При правильному зберіганні властивості базиліку зберігаються протягом 3 років.




Цікаві смакові поєднання можна отримати, поєднуючи базилік з орегано, розмарином, майораном, петрушкою, коріандром, м'ятою та естрагоном.



Сподобалася стаття? Поділися з друзями!



Базилік приправа



Підписуйтесь на розсилку найкращих рецептів від редакції



Як приготувати базилік приправа, добірка з 82 страв з покроковою інструкцією та фото. Час приготування: 10 хвилин - 1 день та 2 години. Кількість калорій: 11 – 1300 ккал на одну порцію. Часті інгредієнти: часник, оливкова олія, цибуля ріпчаста, морква, борошно. Найпопулярніший рецепт у користувачів: Салат із проростками зелених зерен гречки та гранатом.



Популярні рецепти



Супи



Другі страви



Закуски



Салати





  • Салати з м'яса


  • Салати з курки


  • Салати з яловичиною


  • Салати з грибами


  • Салати з риби


  • Салати з овочів


  • Олів'є


  • Вінегрет


  • Грецький салат


  • Крабовий салат


  • Салат під шубою


  • Мімоза


  • Цезар




Каші





  • Пшоняна каша


  • Манна каша


  • Рисова каша


  • Вівсяна каша


  • Гречана каша


  • Молочна каша


  • Кукурудзяна каша


  • Перлова каша


  • Горохова каша


  • Пшенична каша


Схожі записи

 
Моя корзина
Ваша корзина пуста.
Поиск
Выбор валюты
Евро
Рубль
Доллар
Гривна
Вход на сайт
Забыли пароль?
Ещё не зарегистрированы? Записи