Баклажани солоні з часником на зиму
Підходять для будь-якого приводу! Прикрасять як звичайну вечерю, так і ділову!
Щоб засолити баклажани таким способом, нам знадобляться стиглі, міцні плоди невеликого розміру, бажано однакового. Настійно раджу спробувати всім приготувати рецепт солоних маслюків на зиму. Ви ще таке не куштували.
Інгредієнти:
Основні інгредієнти:
- Баклажани - 2 кг
- Часник - 20 зубч
- Петрушка - 50 г
- Перець горошком - за смаком
Для бланшування:
Для розсолу:
Як приготувати покроково
- Баклажани добре помити та обрізати попки з хвостиками.
- Баклажани помиємо. Відріжемо хвостики.
- У велику каструлю для бланшування вилити воду, додати сіль, довести до кипіння і опустити у воду баклажани в друшляку - так їх легше буде потім виймати. Тримати баклажани у киплячій воді до п'яти хвилин. Найголовніше – це їх не переварити, бо плоди тоді просто розваляться. Тож слідкуйте за ступенем бланшування баклажанів дуже уважно. Цей процес видаляє з баклажанів гіркоту.
- Тепер баклажани потрібно остудити та перекласти на обробну дошку. Зверху покласти іншу дошку та злегка притиснути так, щоб із плодів витекла зайва вода. Не перетворите баклажани при цьому на коржики
- Гострим ножем розрізати баклажани вздовж, але не дорізати - вийдуть такі книжки. Чи не дорізати близько двох сантиметрів. Всередину цієї книжки викладається начинка.
- Очистити часник, помити та висушити зелень. Часник нарізати тонкими пластинками. Зелень порізати, але не дуже дрібно.
- В емальовану каструлю для засолювання викласти чорний перець горошком та лавровий лист.
- Кожен баклажан наповнити начинкою із часнику та зелені.Постаратися потрібно так, щоб начинка не вивалювалася - баклажани повинні здаватися цілими начинкою всередині.
- І викласти начинені баклажани в каструлю для засолювання.
- Для розсолу: у літрі холодної води розвести сіль та воду прокип'ятити. Потім охолодити до кімнатної температури. І охолодженим розсолом залити баклажани у каструлі. Накрити каструлю кришкою.
- За бажанням на баклажани можна покласти тарілку з вантажем. Тільки вантаж не повинен бути більшим, вистачить банки 0,5 л з водою. Каструля деякий час повинна бути в теплі, від 2 до 3 днів при 25 і 20 градусах. За цей час розсіл почне бродити, стане каламутним, у ньому з'являться бульбашки. Як тільки це сталося, баклажани потрібно перекласти у холодне місце, можна в холодильник. Протягом одного тижня після цього солоні баклажани з часником готові.
- Подавати їх потрібно, нарізуючи на кружечки разом із начинкою, збризкуючи зверху олією. Чудова закуска до гуляння!
Головне не трусити. Все вийде. Спробуватиму приготувати квашені баклажани, фаршировані морквою. Рекомендую подивитися та спробувати приготувати. Завжди намагаюся приготувати щось нове.
Баклажани солоні
Хочу поділитися з вами рецептом солоних баклажанів із часником. Рецепт зручний тим, що не потрібно ставити овочі під гніт, потрібно лише щільно заповнити баночки, залити розсолом і чекати, поки баклажани будуть готові!
СКЛАД / ІНГРЕДІЄНТИ
- Баклажани 1 Кілограм
- Часник 25 Грам
- Лавровий лист 2 Штуки
- Сіль 20 Грам
- Вода 500 Мілілітрів
Калорійність
Крок 1
1. Підготуйте баклажани, часник, сіль, лаврушку та воду. Почнемо!
Крок 2
2. Баклажани ретельно вимийте, зріжте хвостики.
Крок 3
3.Закип'ятіть один літр води, покладіть туди 5 чайних ложок солі без гірки (так-так, це не друкарська помилка) і проваріть в цьому розсолі баклажани 5 хвилин. Не беріть велику каструлю, бо вода не покриє баклажани. Готові овочі дістаньте із каструлі, часник пропустіть через прес.
Крок 4
4. Покладіть кілька баклажанів на дощечку, накрийте другою дошкою та обережно відіжміть від води. Можна поставити дошку під нахилом, зверху гніт і залишити хвилин на 10, щоб вода пішла.
Крок 5
5. Розріжте кожен баклажан вздовж, не дорізаючи до кінця пару см. Відкрийте, покладіть часник на одну половинку, а другий накрийте.
Крок 6
6. З 500 мл води, 20 г солі зваріть розсіл, також покладіть пару лаврових листочків.
Крок 7
7. Чисту літрову банку щільно утрамбуйте баклажанами.
Крок 8
8. Залийте гарячим розсолом, він повинен повністю покривати баклажани. Накрийте блюдцем і залиште на столі на 2-3 дні. Після чого можна прибрати в холодильник для зберігання чи з'їсти!