(067) 359 -33-27 pridanoe.com.ua

Бастурма це конина

Бастурма це конина



Бастурма з конини



Є конина, але не знаєш, що з нею робити? Приготуй бастурму! Чудова холодна закуска до алкогольних напоїв! Готувати просто, тільки треба трохи набратися терпіння, адже м'ясо велиться довго. Але який результат. пальчики оближеш. Готуємо бастурму з конини за першої нагоди - як тільки вдається роздобути це трохи екзотичне м'ясо.



Склад / інгредієнти



чайна ложка 5 мл
десертна ложка 10 мл
столова ложка 20 мл
склянка 200 мл


ГІ: 0 / 0 / 0

Спосіб приготування



1. М'ясо вимийте, обсушіть, видаліть жир. Розріжте конину вздовж кілька шматків - це значно прискорить процес приготування.
2. Налийте воду в каструлю, додайте сіль і доведіть до кипіння. Дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.
3. Покладіть у остиглий розсіл лаврові листочки.
4. М'ясо перекладіть у скляну ємність, залийте розсолом і поставте в холодильник на 2 доби.
5. Час минув – злийте розсіл, приберіть лаврушку. М'ясо обсушіть паперовим рушником.
6. У ступку насипте кмин, червоний мелений перець, аніс. Перетріть.
7. М'ясо густо обмажте спеціями з усіх боків. Дайте йому так полежати 15-20 хвилин.
8. Чисту марлю складіть у кілька шарів, обмотайте їй кожен шматок м'яса, перев'яжіть мотузкою.
9. Підвісьте м'ясо в добре провітрюваному приміщенні на 7-10 днів. Як тільки м'ясо стане щільним (приблизно як ковбаса салямі) та сухим зовні, воно готове.



Подають до столу бастурму нарізаною тонкими скибочками.



Бастурма - 12 домашніх смачних рецептів.



Бастурма – страва східної кухні, є в'ялене м'ясо в тонкій оболонці спецій. Має пекучий аромат суміші перців, кислувато-пряним запахом блакитного пажитника і ледь помітним часниковим шлейфом. Читай далі.



Бастурма



Історія виникнення починається кілька століть тому, в епоху Османської імперії. Бастурма - це безкраї степи, спокійний стукіт копит, пекуче сонце. Іншими словами, це їжа справжніх чоловіків, воїнів та захисників. Приготувати м'ясо нескладно, але потрібно час і терпіння. Основні етапи: засолювання, витримка в прянощах, прес, остаточне просушування. На зрізі готові скибочки відрізняються рівномірним темним кольором, відсутністю вологи та щільною структурою.



П'ять найчастіше використовуваних інгредієнтів у рецептах:



ПродуктКалорій ккал 100гБілки р 100гЖири в 100гВуглеводи г в 100г
Перець червоний мелений3180.70.34.6
Паприка28914.81318.3
Пажитник323236.433.7
Кмин33317.844.222.3
Яловичина15822.27.10


Найтоншу, прозору нарізку подають у холодному вигляді як окрему закуску, а також у поєднанні з овочами, зеленню, хлібом, соусами, слабоалкогольними напоями. Вишукана страва гурманів чи засіб виживання кочівників? Однозначно відповісти це питання не можна. В'ялена конина в давнину стала незамінною в тривалих походах. Вона добре зберігалася на спеку, рятувала з голоду. Сучасні рецепти бастурми дуже різноманітні за технологією приготування та складом інгредієнтів. Як основу використовується яловичина, свинина, баранина і навіть курка та риба. До спецій додалися паприка, коріандр, зіра, кмин, мускатний горіх та інші. М'ясні ласощі перетворилися на делікатес, смак якого, якось спробувавши, не забути.

Схожі записи

 
Моя корзина
Ваша корзина пуста.
Поиск
Выбор валюты
Евро
Рубль
Доллар
Гривна
Вход на сайт
Забыли пароль?
Ещё не зарегистрированы? Записи