Бастурма з конини
Є конина, але не знаєш, що з нею робити? Приготуй бастурму! Чудова холодна закуска до алкогольних напоїв! Готувати просто, тільки треба трохи набратися терпіння, адже м'ясо велиться довго. Але який результат. пальчики оближеш. Готуємо бастурму з конини за першої нагоди - як тільки вдається роздобути це трохи екзотичне м'ясо.
Склад / інгредієнти
чайна ложка | 5 мл |
десертна ложка | 10 мл |
столова ложка | 20 мл |
склянка | 200 мл |
ГІ: 0 / 0 / 0
Спосіб приготування
1. М'ясо вимийте, обсушіть, видаліть жир. Розріжте конину вздовж кілька шматків - це значно прискорить процес приготування.
2. Налийте воду в каструлю, додайте сіль і доведіть до кипіння. Дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.
3. Покладіть у остиглий розсіл лаврові листочки.
4. М'ясо перекладіть у скляну ємність, залийте розсолом і поставте в холодильник на 2 доби.
5. Час минув – злийте розсіл, приберіть лаврушку. М'ясо обсушіть паперовим рушником.
6. У ступку насипте кмин, червоний мелений перець, аніс. Перетріть.
7. М'ясо густо обмажте спеціями з усіх боків. Дайте йому так полежати 15-20 хвилин.
8. Чисту марлю складіть у кілька шарів, обмотайте їй кожен шматок м'яса, перев'яжіть мотузкою.
9. Підвісьте м'ясо в добре провітрюваному приміщенні на 7-10 днів. Як тільки м'ясо стане щільним (приблизно як ковбаса салямі) та сухим зовні, воно готове.
Подають до столу бастурму нарізаною тонкими скибочками.
Бастурма - 12 домашніх смачних рецептів.
Бастурма – страва східної кухні, є в'ялене м'ясо в тонкій оболонці спецій. Має пекучий аромат суміші перців, кислувато-пряним запахом блакитного пажитника і ледь помітним часниковим шлейфом. Читай далі.
Бастурма
Історія виникнення починається кілька століть тому, в епоху Османської імперії. Бастурма - це безкраї степи, спокійний стукіт копит, пекуче сонце. Іншими словами, це їжа справжніх чоловіків, воїнів та захисників. Приготувати м'ясо нескладно, але потрібно час і терпіння. Основні етапи: засолювання, витримка в прянощах, прес, остаточне просушування. На зрізі готові скибочки відрізняються рівномірним темним кольором, відсутністю вологи та щільною структурою.
П'ять найчастіше використовуваних інгредієнтів у рецептах:
Продукт | Калорій ккал 100г | Білки р 100г | Жири в 100г | Вуглеводи г в 100г |
---|---|---|---|---|
Перець червоний мелений | 318 | 0.7 | 0.3 | 4.6 |
Паприка | 289 | 14.8 | 13 | 18.3 |
Пажитник | 323 | 23 | 6.4 | 33.7 |
Кмин | 333 | 17.8 | 44.2 | 22.3 |
Яловичина | 158 | 22.2 | 7.1 | 0 |
Найтоншу, прозору нарізку подають у холодному вигляді як окрему закуску, а також у поєднанні з овочами, зеленню, хлібом, соусами, слабоалкогольними напоями. Вишукана страва гурманів чи засіб виживання кочівників? Однозначно відповісти це питання не можна. В'ялена конина в давнину стала незамінною в тривалих походах. Вона добре зберігалася на спеку, рятувала з голоду. Сучасні рецепти бастурми дуже різноманітні за технологією приготування та складом інгредієнтів. Як основу використовується яловичина, свинина, баранина і навіть курка та риба. До спецій додалися паприка, коріандр, зіра, кмин, мускатний горіх та інші. М'ясні ласощі перетворилися на делікатес, смак якого, якось спробувавши, не забути.