Як приготувати вареники
У створенні цієї статті брала участь наша досвідчена команда редакторів та дослідників, які перевірили її на точність та повноту.
Команда контент-менеджерів wikiHow ретельно слідкує за роботою редакторів, щоб гарантувати відповідність кожної статті нашим високим стандартам якості.
Кількість джерел, використаних у цій статті: 10. Ви знайдете їх список унизу сторінки.
Кількість переглядів цієї статті: 25 783.
Вареники - це вироби із прісного тіста, виготовлені у формі півмісяця. Вареники готують із різними начинками: солодкими, солоними чи пікантними. Вареники з солоною або пікантною начинкою — традиційна страва Центральної та Східної Європи, де їх варять і смажать на вершковому маслі та подають із топленим вершковим маслом, сметаною чи смаженою цибулею. Солодкі вареники, як правило, роблять з ягідною начинкою та подають зі сметаною, йогуртом або з солодкими соусами. Вареники із солодкою начинкою варять. Ви можете зліпити багато вареників за один раз і заморозити їх, приготувавши пізніше.
Тісто
Кількість: 30 вареників
Пікантна начинка
Солодка начинка із полуниці
Приготування тіста
- Просіювання сухих інгредієнтів допомагає прибрати грудки. Ще одним плюсом просіювання є те, що насичене повітрям борошно краще змішується в тестову масу, і в результаті тісто виходить м'якшим. [1] X Джерело інформації
Додайте гарячу воду та ретельно перемішайте основні інгредієнти. Закип'ятіть воду в чайнику або каструлі на плиті. Коли вода закипить, налийте її в миску з мукою. Добре перемішайте суміш віночком чи дерев'яною ложкою. Продовжуйте перемішувати, поки тісто не набуде однорідної консистенції.Використовуйте вилку, щоб видалити всі грудочки. [2] X Джерело інформації
- Ви можете замінити 75% води (або менше) молоком, коли готуєте тісто для вареників. Як правило, молоко додається при приготуванні тіста для вареників із солодкою начинкою. Завдяки цьому тісто стає ніжнішим і солодшим. [3] X Джерело інформації
Дайте тесту можливість полежати знову. Після того, як ви ретельно перемішаєте тісто з холодною водою, накрийте знову миску чистим кухонним рушником. Відставте тісто на 15 хвилин. Це необхідно для утворення клейковини. Завдяки цьому тісто не буде гумовим чи твердим. [4] X Джерело інформації
- Замість рослинної олії ви можете використовувати розм'якшене вершкове масло. [6] X Джерело інформації
Дайте тесту можливість полежати ще протягом 10 хвилин. Накрийте тісто чистим кухонним рушником. Відкладіть його убік на 10 хвилин або довше, наприклад, доки ви не приготуєте начинку. [7] X Джерело інформації
Чи потрібно солити воду при варінні солодких вареників?
Це питання досить популярне. Справді, якщо солодкий продукт, то навіщо його солити? Яка з цього користь? Відповідаємо.
Почнемо з того, що взагалі таке сіль. Досвідчені кулінари вам дадуть відповідь: «Це природний підсилювач смаку». Його додають, щоб посилити смакові відчуття від їжі. Спробуйте будь-який продукт несолоним, і ви відчуєте його натуральний смак, причому не завжди він вам сподобається так само, якби був підсолений. Зазначимо, що солити слід і десерти, і другі страви. Тільки у разі несолодких страв сіль - основний компонент, а в солодких її кладеться зовсім небагато, щоб не забити солодощі.
Ще одна важлива функція солі – посилювати тісто.В контакті з пшеничним борошном клейковина стає міцнішою.
І третє: сіль допоможе усунути зайву насолоду, якщо раптом ви переборщили з цукром.
Таким чином, робимо висновок: сміливо підсолюйте воду при варінні вареників з будь-якою начинкою. Якщо це вареники з ягодами, солі потрібно зовсім небагато. вареники з сіллю та без. Упевнені, ви точно відчуєте роль солі у приготуванні солодких страв.
Ви запитаєте де набрати стільки вареників для експериментів?
У магазинах «ЄРМОЛІНО» ви можете придбати і вареники з картоплею, і з вишнею, і з сиром. При варінні ми рекомендуємо воду підсолити.
Як правильно готувати наші вареники можна подивитися тут.