(067) 359 -33-27 pridanoe.com.ua

Скільки вуглеводів у 200 г рису

Скільки вуглеводів у 200 г рису



Відварний рис: користь та калорійність на 100 грам продукту



Всім відомо, що рис неймовірно корисний. Причому його рекомендується їсти при різних захворюваннях, а також тим, хто хоче схуднути. , за аналогією з хлібом у нашій країні.



Сьогодні ми розповімо, якою є калорійність вареного рису і не тільки, як його правильно вибирати і готувати при дієтах.



Яка калорійність рису в сирому та відвареному вигляді



Калорійність рису в порівнянні з багатьма іншими культурами досить невелика, що робить його відмінним дієтичним продуктів. Калорійність залежить від виду цього злаку у сирому вигляді, вона різна для таких видів, як:





  • длиннозерного;


  • круглозерного;


  • чорного;


  • середньозернистого.




Кількість калорій у 100 г продукту в залежності від сорту коливається від 280 до 370 ккал. У середньому енергетична цінність сирого рису має такі показники:





  • калорійність – 250 ккал;


  • білки – 7 грам;


  • жири – 2,5 г;


  • вуглеводи - 65 г.




Що ж стосується калорійності відвареного рису, то при варінні кількість калорій скорочується приблизно до 110 -140 на 100 грам рису в вареному вигляді. та схуднення, але при розвантажувальних днях.



А ось калорійність зерна при смаженні, навпаки, буде збільшуватися. Мінімальна калорійність продукту у смаженому вигляді становить 150 ккал на 100 грам.



Скільки калорій у вареному рисі на воді



Досить часто багато хто плутається з приводу кількості калорій у вареному рисі, адже все залежить від сорту продукції та різного об'єму води, що вбирається при приготуванні.



Наприклад, якщо для приготування ви берете 100 грам сухого білого довгозерного продукту, калорійність якого становить 360 ккал, додаєте до нього 300 мл води та варите, то отримайте 300 грам вареного рису, Енергетична цінність його залишиться незмінною. А якщо частина води при варінні випаровується, то кількість продукту виходить меншою, відповідно, калорійність буде трохи нижчою.



Пам'ятайте також, що кількість калорій збільшується при додаванні до готового вареного рису таких продуктів, як:



Що міститься у вареному рисі



У відвареному вигляді він корисний при дієтах не тільки тому, що містить мінімальну кількість калорій, а й завдяки змісту таких складових, як:



Зокрема, калій – це речовина, яка допомагає тим, хто страждає на різні серцево-судинні захворювання.



Але крім цих речовин, у ньому є й інші, не менш корисні для організму:





  • 2,1 мг заліза;


  • 116 мг магнію;


  • 1240 мг кремнію;


  • 3, 63 мг марганцю;


  • 1, 8 мг цинку;


  • 60 мг сірки;


  • 40 мг кальцію;


  • 30 мг натрію.




Це в цьому продукті є велика кількість амінокислот, мікроелементів та вітамінів. Він має обволікаючу властивість, яка відмінно допомагає при багатьох шлунково-кишкових захворюваннях. Відварений низькокалорійний рис насичений крохмалем, містить харчові волокна у великій кількості. Цей продукт має унікальний склад, який благотворно впливає на діяльність нашої системи травлення.



Рис та дієти для схуднення



Цей злак є унікальним адсорбентом та джерелом складних вуглеводів. При цьому він дуже ситний, корисний та містить мінімум калорій. Сучасна дієтологія включає велику кількість раціонів і дієт на основі цієї культури, всі вони дуже ефективні і корисні. Багато хто вибирає для себе китайську чи японську рисову дієту. Також дієти на основі даного злаку поділяються на:





  • щадні - передбачається, що невелика порція відвареного рису може замінити деякі продукти та страви;


  • жорсткі – протягом якогось відрізка часу слід споживати лише цей продукт та запивати його фруктовими фрешами.




Незалежно від виду дієти, дотримуватись її можна не більше 2 тижнів. Справа в тому, що рисова культура, хоч і неймовірно корисна, все одно не може забезпечити організм усіма необхідними речовинами.



У розвантажувальні дні рекомендується вживати варений рис без солі та інших добавок.



Найчастіше при рисових дієтах саму культуру варять у вигляді звичайної води, яка знижує калорійність. Далі продукт вживають разом з пісним м'ясом, медом чи фруктами. Всі ці дієти несуттєво відрізняються одна від одної в плані тривалості та складу допустимих страв, але вони досить ефективні в тому чи іншому випадку.



Якщо ви хочете схуднути і вводите у свій раціон низькокалорійний варений рис, пам'ятайте, що завдяки йому з організму виводитиметься зайва рідина, то цей процес буде поетапним і повільним. Однак ви не відчуєте неприємних наслідків і не зазнаєте стресів, як це буває часто при «швидких» дієтах.



Є деякі методики дієтичного харчуванняде варити його не потрібно, а потрібно розмочити. Це робиться так:





  • залийте злаки холодною водою;


  • наполягайте їх протягом 4 днів, змінюючи воду щодня;


  • після закінчення зазначеного терміну злийте рідину, а сам продукт можете вживати.




Добавки до такого продукту не потрібно додавати щодо кількості калорій, то їх тут стільки ж, скільки і в відвареному продукті, але такий метод дозволяє зберегти більше вітамінів і мінералів, а також використовуватися при жорсткій рисовій дієті для схуднення.



Особливості вибору культури



Як потрібно правильно вибирати рис, і на що звертати увагу при покупці в першу чергу. Тим більше, що видів цієї культури досить багато.



Все залежить від того, для приготування якої страви ви купуєте її. Орієнтуйтесь на наступний список:





  • круглозерний рис підходить для приготування молочного супу, каш або суші;


  • довгозерний – для плову;


  • чорний і дикий (найкорисніші) – для салатів;


  • середньозерний – для супів та різотто.




Також при покупці продукту в прозорій упаковці, звертайте увагу на таке:





  • термін придатності продукції;


  • компанію-виробника;


  • наявність сторонніх добавок у зернах;


  • їх колір;


  • цілісність.




Неякісний продукт можна визначити за великою кількістю подрібнених зерен, білим нальотом на них, або інтенсивним жовтим відтінком. А ось якісний відрізняється матовим відтінком зерен, вони світлі, мають однаковий розмір, в упаковці немає уламків та сторонніх добавок. Якщо ви вибираєте чорний або коричневий сорт, вони можуть мати темний відтінок, оскільки їх не обробляють настільки інтенсивно.



Норми споживання злаку



Протягом доби з урахуванням калорійності рису доросла людина може з'їсти від 250 до 500 грамів цього продукту. Однак у країнах Азії цей показник може бути й удвічі більшим.А ось дітям можна на день з'їдати до 150 грамів продукту, як і інших зернових продуктів.



Якщо ви є прихильником правильного харчування та здорового способу життя, рис повинен бути присутнім у вашому раціоні якщо не щодня, то досить часто. Існує величезна кількість корисних, смачних страв на його основі, причому вони можуть бути як простими, так і складними і вишуканими.



Якщо говорити про дієти чи дитяче харчування, то найбільш поширені страви - Це:





  • суп на основі відвареного рису з овочами;


  • рисова запіканка з нежирним сиром;


  • салат з відвареними зернами, пісним м'ясом та зеленню;


  • відварений рис у мультиварці з кабачками, грибами та іншими овочами;


  • запечений рис з куркою.




Як бачите – цей продукт має універсальне кулінарне застосування, він чудово підходить для тих, хто звик до здорового способу життя та регулярно вважає калорії. Недарма багато азіатів вважають його ключовим продуктом свого раціону.



Рис - вміст вуглеводів



Кількість вуглеводів у 100 г рису - 79,34 г (клітковина + крохмаль + цукру) *. За вмістом вуглеводів серед усіх продуктів рис білий середньозерний посідає 39 місце.



Кількість вуглеводів Частка від добової норми на 100 г
36 Повітряна пшениця готова до вживання 79,6 г 25,7%
37 Морква сушена 79,6 г 25,7%
38 Родзинки без кісточок 79,5 г 25,7%
39 Рис у сухому вигляді 79,3 г 25,6%
40 Локшина кукурудзяна в сухому вигляді 79,3 г 25,6%
41 Крендельки без солі 79,2 г 25,5%
42 Рис круглозерний у сухому вигляді 79,2 г 25,5%
43 Цибульний порошок 79,1 г 25,5%


Співвідношення вуглеводів



Нутрієнт Кількість
Моносахариди (цукри):
Глюкоза н/д
Фруктоза н/д
Галактоза н/д
Дисахариди (цукри):
Сахароза н/д
Лактоза н/д
Мальтоза н/д
Усього цукрів н/д
Полісахариди:
Клітковина н/д
Крохмаль н/д


* - Через окреме дослідження вуглеводних фракцій і мінливості, властивої вимірювальному процесу, підсумкова сума може не збігатися зі значенням кількості вуглеводів у продукті



н/д - дані досліджень відсутні



Нутріенти продукту (детальніше)



Категорії продукту



Джерела даних про хімічний склад та харчову цінність продуктів:





  • U.S. Департамент господарювання (USDA)


  • Довідник «Хімічний склад російських харчових продуктів» (Інститут харчування РАМН. За редакцією член-кореспондента МАІ, професора І.М. Cкуріхіна та академіка РАМН, професора В.А. Тутельяна)




Ідеї, поради, пропозиції



Повідомити про помилки та неточності





  • Склянок 0,5 1 склянка - це скільки?


  • У розрахунках використовується вага лише їстівної частини продукту.




Нижче наведено норми нутрієнтів, які застосовуються на сайті



Нутрієнт Норма
Основні нутрієнти
Білки 75 г
Жири 84 г
Вуглеводи 310 г
Калорії 2300 ккал
Мінерали
Кальцій 1000 мг
Залізо 10 мг
Магній 400 мг
Фосфор 700 мг
Калій 4700 мг
Натрій 1300 мг
Цинк 11 мг
Мідь 0,9 мг
Марганець 2,3 мг
Селен 55 мкг
Фтор 4000 мкг
Вітаміни (жиророзчинні)
Вітамін A 900 мкг
Бета-каротин 5000 мкг
Альфа-каротин 5000 мкг
Вітамін D 15 мкг
Вітамін D2 7,5 мкг
Вітамін D3 16,25 мкг
Вітамін E 14,6 мг
Вітамін K 120 мкг
Вітаміни (водорозчинні)
Вітамін C 90 мг
Вітамін B1 1,2 мг
Вітамін B2 1,3 мг
Вітамін B3 16 мг
Вітамін B4 500 мг
Вітамін B5 5 мг
Вітамін B6 1,3 мг
Вітамін B9 400 мкг
Вітамін B12 2,4 мкг
Амінокислоти
Триптофан 0,8 г
Треонін 2,4 г
Ізолейцин 2 г
Лейцин 4,6 г
Лізін 4,1 г
Метіонін 1,8 г
Цістін 1,8 г
Фенілаланін 4,4 г
Тирозін 4,4 г
Валін 2,5 г
Аргінін 6,1 г
Гістідін 2,1 г
Аланін 6,6 г
Аспарагінова 12,2 г
Глутамінова 13,6 г
Гліцин 3,5 г
Пролін 4,5 г
Серін 8,3 г

Схожі записи

 
Моя корзина
Ваша корзина пуста.
Поиск
Выбор валюты
Евро
Рубль
Доллар
Гривна
Вход на сайт
Забыли пароль?
Ещё не зарегистрированы? Записи