(067) 359 -33-27 pridanoe.com.ua

Скільки коштує шрот

Скільки коштує шрот



Ціна прийому металобрухту у 2024 році



Цінова політика ґрунтується на простому принципі: витрати на сортування, перевезення та переробку великої партії металу знижуються порівняно з малою кількістю брухту. Нічого особливого у цьому немає.



Фахівці приймальних пунктом очищають метал, зважують, встановлюють ціну за кілограм вторинної сировини, визначають категорію, склад, технічні властивості та ступінь засмічення – наявність домішок, пластику, дерева та інших матеріалів.



Проблемою може стати транспортування великогабаритної вторинної сировини до пункту прийому. Підприємства з утилізації брухту часто пропонують послугу вивезення металу з території клієнта, проте знижується ціна кілограма матеріалу. Краще без сторонньої допомоги транспортувати вторинну сировину до пункту прийому.



Якщо не знаєте, де утилізувати у своєму місті: картон, папір, газети та книги. Перейдіть по засланні



Ціни на чорний металобрухт за 1 кг та тонну



Ціни на сайті мають інформаційний характер і не є публічною офертою. Вартість товарів/послуг уточнюйте безпосередньо у пункті прийому металобрухту, використовуючи засоби зв'язку, зазначені в оголошенні.



Що таке шроти: з чого роблять і де застосовують



Шрот - цінна харчова добавка, яка широко використовується у сільськогосподарській діяльності (розведенні худоби). Як правило, у шротах міститься багато корисних поживних речовин, і частково протеїнів рослинного походження.



Як правило, шроти поділяються на підвиди залежно від основної речовини, що використовується. Тобто, шрот може бути:



Цей вид харчування може використовуватися як самостійний корм або як харчова добавка — комбікормова суміш.Причому найчастіше використовується соєвий шрот через свою дешевизну або ріпаковий шрот, який найлегше виготовити.



склад



Зважаючи на вміст у шроті великої кількості білка (може досягати 50-60%), його вважають основним харчуванням для великої рогатої та дрібної худоби.



Крім того, в шроті міститься також багато інших корисних речовин:



Дія та замінність



Потрапляючи до організму тварини, склад шроту насичує його незамінними амінокислотами (триптофаном, метіоніном, гістидином). Якщо розглядати шрот з боку поживних та енергетичних параметрів, його сміливо можна порівнювати з макухою, але в шроті міститься набагато менше ліпідів, відсоткове співвідношення яких не перевищує 2.



Сучасні фермери (як приватники, так і на промислових підприємствах) замінюють шротом такі продукти, як рибне і кісткове борошно. Взагалі, склад шроту чудово збалансований і дозволяє використовувати його як повноцінне харчування для тварин, без необхідності використання будь-яких додаткових кормових добавок, які застосовуються для відгодівлі тварин, які підуть на забій.



Сфери використання



Якщо говорити безпосередньо про соєвий шрот, то він може використовуватися в птахівництві та тваринництві. Причому. Саме соя, що пройшла попередню обробку, може краще засвоюватися організмами тварин і вважається найбезпечнішим продуктом для їх організмів.



Харчова добавка широко використовується для годування практично всіх різновидів: птахів, риб, худоби. Регулярне застосування шроту при годівлі своїх тварин, можна досягти цілком вагомих та відчутних ефектів у вигляді:





  • Поліпшення засвоюваності тваринами комбікормів;


  • Підвищення надоїв та загальної якості молока;


  • Зменшення смертності серед стада від різноманітних захворювань;


  • Відчутного приросту живої маси при відгодовуванні тварин;


  • Зміцнення імунної системи.




Зазвичай у складі середньостатистичної комбікормової суміші міститься до 25% шроту (від загального складу). Наприклад, при розведенні свиней щодня кожну особину потрібно годувати такою речовиною по 0.5 кг., а птахівництва ця цифра становить лише 10 грам. Підвищення рекомендованої норми шроту може призвести до блискавичного виникнення діареї та подагри.



Якщо в раціоні птиці або будь-яких інших тварин буде присутній шрот, він дозволить швидко покращити загальну якість кінцевого ринкового продукту (м'яса). Ця харчова добавка дозволяє максимально збалансувати раціон харчування корисними мінералами, протеїнами та вітамінами, що веде до пристойної економії на використанні будь-яких додаткових добавок.



Різновиди



Вивчаючи ринок шрот, можна помітити, що різні виробники пропонують по суті два різновиди цієї харчової добавки: гранульований та тостований шрот кормовий. Випускатися продукт може у різній формі, різниця полягає лише у методі обробки первісної сировини.



Шрот гранульований - найзручніший у плані використання, оскільки по суті він не вимагає будь-якої додаткової обробки (докладніше про гранулювання можна дізнатися за посиланням “Матриці та ролики гранулювання”.



Шрот дуже легко виготовити, він невибагливий до умов зберігання та перевезення. Давайте докладніше розберемося, як виробляється цей продукт, і в чому полягають його позитивні та негативні сторони.



Виробництво



Технологічні процеси виготовлення шроту такі:





  1. Очищення сировини. Це перший етап виготовлення шроту, який передбачає видалення із сировини всіх сторонніх домішок, забруднень, сторонніх предметів. У процесі перемелювання, наприклад, соєвих бобів, нерідко утворюється багато пилу, тому таку сировину одночасно ще й кондиціонують;


  2. Видалення оболонок. Цей технологічний процес дозволяє відокремити від плодів різного розміру навіть найменші оболонки, що значною мірою підвищує концентрацію протеїну в кінцевому продукті;


  3. Дроблення. Після видалення оболонок підготовлену сировину неодмінно необхідно подрібнити за допомогою особливих гладких вальців і матриць, що в подальшому дозволяє отримати з непідготовленої сировини деякі пластини;


  4. Екстракція. Сировина міститься у спеціальний агрегат — екстрактор, у якому нього впливає розчинник, доводить речовина до кипіння, що у результаті призводить до виділення масла;


  5. Тестування. Пластини, які вийшли «на виході» після екстракції олії, обробляються парою, яка нагрівається до температури близько 100 градусів. Цей процес необхідний видалення з сировини розчинника;


  6. Висушування. Останній етап обробки шроту, за допомогою якого вологість речовини значно зменшується (як правило, до 13%), що дозволяє покращити лежкість харчової добавки.




Крім того, після вищеописаного готові шроти в обов'язковому порядку проходять через етап контролю якості, на якому визначається точна вологість продукту, концентрація в ньому білка, ліпідів, а також перевіряються всі інші важливі параметри шроту.



Якщо ви хочете докладніше дізнатися про гранулювання, прочитайте статтю «Що таке пелети, як їх виготовити і де використовувати».



Плюси та мінуси шроту



Якщо розглядати позитивні сторони шроту, то вони будуть наступними:





  • Мінімальна кількість клітковини у змісті;


  • Максимальна поживність через наявність великої кількості корисних речовин, що дозволяє заощаджувати на додатковому кормі для худоби;


  • Можливість додати до раціону харчування тварин корисні амінокислоти, причому в оптимальному співвідношенні з іншими речовинами, з мінімальними грошовими витратами;


  • Зважаючи на вологотеплову обробку користь шроту різко зростає, тому що всі шкідливі речовини деактивуються. Крім того, після такої обробки корм набуває привабливого для тварин аромату і смаку, тому поїдають вони його з апетитом;


  • Шрот значно перевищує всі кормові добавки за вмістом у собі мінералів та вітамінів;


  • Корм можна використовувати як самостійного харчування, так і як підживлення худоби;


  • Висока засвоюваність дозволяє використовувати шрот для годування практично всіх різновидів живності.




Недоліки продукту також є:





  • Після повної обробки в шроті залишаються сліди органічних розчинників, які можуть отруїти тварину, якщо нехтувати рекомендаціями щодо дозування корму;


  • У шроті міститься мінімальна кількість калію, тому в раціон харчування худоби необхідно обов'язково вводити додаткові підживлення з цим мінералом;


  • У деяких випадках у шроті може залишатися інгібітор трипсину, який може спричинити вмирання великої кількості голів у стаді (трапляється вкрай рідко).




Зберігання



Зазвичай шрот зберігається насипом в ящиках або мішках, які можна вільно складувати в приміщенні, що провітрюється, будь-якої площі. Головне - ємності з речовиною повинні розташовуватись на деякій відстані від землі.



У процесі зберігання корм необхідно систематично перемішувати.Щоб зберегти корисні властивості речовини на максимально тривалий час, його потрібно зберігати в сухому приміщенні з мінімальною вологістю. Також таке приміщення має систематично дезінфікуватись.



В умовах складу необхідно дотримуватись умов, за яких на шрот не потрапляють прямі сонячні промені. Крайні терміни зберігання продукту залежатимуть від способу його складування:



Висновок



Щоб не перейматися якістю шроту, необхідно пам'ятати про багато важливих моментів, які впливають на цей показник. Ключові з них - технологія отримання та метод обробки. Важливими є також умови зберігання, транспортування.



У будь-якому випадку потрібно розуміти, що на ринку представлені як якісні продукти, так і низькоякісні шроти, які не просто не принесуть користі худобі, а можуть її просто вбити.



Тому завжди варто купувати продукцію у перевірених виробників, а також звертати увагу на сертифікати якості та відповідності продукції прийнятим стандартам.

Схожі записи

 
Моя корзина
Ваша корзина пуста.
Поиск
Выбор валюты
Евро
Рубль
Доллар
Гривна
Вход на сайт
Забыли пароль?
Ещё не зарегистрированы? Записи