Смачна хроніка. Рецепти приготування домашньої хроніки
Хріновіна, рецепт приготування класичний – гостра закуска з перетертих помідорів та часнику з додаванням тертого хрону з сіллю. Хріновіну приготувати просто, і приправа вже відразу готова до вживання. Її можна мазати на хліб, їсти з улюбленою м'ясною стравою, додавати до смаку в спагетті, приправляти будь-які гарніри. Сира вона кілька місяців може простояти в холодильнику без втрати гостроти та первісних смакових якостей. Для більш тривалого зберігання, щоб хріновина не забродила, її можна герметично закрити в банки під закатування на зиму.
Класична хроніка, заготовлена на зиму, містить природні консерванти – помідори, корінь хрону, часник та сіль. На тривалий час зберігання заготівлю можна закатати з оцтом, щоб кришки на банках не здулися, заготівля добре збереглася і гарантовано не прокис. Овочі додавати до традиційної основи із суміші помідорів з хріном можна різні, урізноманітнюючи солодкими і гіркими добавками класичний рецепт приготування.
Хріновіна давно не дивина, її нескладно знайти у бабусь, знаючи рецепт на зиму дуже смачну пікантну закуску легко приготувати самостійно. Як зробити приправу правильно розберемо докладно. Запропонуємо варіанти дуже смачної закуски на будь-який смак, відкриємо всі секрети її приготування. А також відповімо на важливі питання, скільки потрібно хрону на 1 кг помідорів, скільки додавати часнику і скільки солі класти в хронину.
Скільки класти солі
У хроні солі кладуть у кількості 2 чайних ложок з розрахунку на один літр овочевої суміші, перетертої разом з хроном. Кількість солі можна зменшити або збільшити до смаку.Важливо пам'ятати, що сіль є смаковою добавкою та одночасно консервантом. Точну відповідь, на запитання, скільки потрібно солі та цукру, отримати складно, через різні смаки у різних людей. Цукор можна класти або обійтися без його додавання, особливо якщо використовуються солодкі сорти помідорів.
Класичний склад гострого соусу основу, якого складають дозрілі помідори, коріння осіннього хрону, часник і сіль залишається незмінною. Інші інгредієнти можна додавати за власним бажанням для потрібної густоти або отримання різного ступеня гостроти хренодера. Кількість доданого часнику та хрону можуть відрізнятися у різних рецептурах. Розглянемо пропорції, що часто використовуються.
Скільки потрібно хрону на 1 кг помідор для хрону
Кількість часнику та хрону на 1 кг помідор визначається для хрону дослідним шляхом, і точні пропорції гострих продуктів у кількісному співвідношенні залежать від бажаної гостроти закуски. Якщо потрібно приготувати хреновину за класичним рецептом з одним кілограмом помідорів, то для приготування закуски достатньо покласти однакову кількість – по 50 грам хрону та часнику.
На 2 кг помідор відповідно кількість хріну та часнику потрібно збільшити в 2 рази, і тоді гострих овочів класти вже по 100 г кожного на два кілограми свіжих помідорів. Ядрона хроніка, від якої очі сльозяться, вийде найгостріша, якщо покласти в неї хрін у кількості 200 грам і додати стільки ж свіжого часнику.
Хріновина з помідорів з часником на зиму без варіння
Простий класичний спосіб приготування хрону. Рецепт у домашніх умовах для збереження холодної закуски у холодильнику або у погребі.Холодний спосіб без термічної обробки овочів відмінно підходить, щоб швидко переробити великий урожай стиглих помідорів, особливо, коли зелені томати швидко червоніють.
Класичний варіант з гострим перчиком підкаже, як зробити класичну хроніну зі свіжих помідорів з гірким перцем. Хріновіна виходить гостра, рецепт приготування використовується класичний з оцтом, готується приправа під закатування без варіння. Рецепт хрону з помідорами та гірким перцем порадує знайомим смаком любителів традиційних закусок. Як готується правильна хроніка без оцту, рецепт тут.
Хреновина російською
Хріновина (горлодер, хренодер, вогник) на зиму без оцту та варіння – відмінний, швидкий соус до м'ясних страв. Простий та класичний процес заготівлі. Все добре зберігається, головне знати необхідні пропорції.
Продукти | ||
Помідори – 1 кг | ||
Часник – 100 г | ||
Корінь хрону – 100 г | ||
Сіль – 1 ст. | ||
Цукор – 1 ст. (за бажанням) |
Як приготувати хреновину по-російськи:
Пропустити через м'ясорубку корінь хрону, часник, потім помідори в окрему чашу.
До помідорів додати сіль та цукор. Перемішати. Всипати хрін із часником.
Дати настояться 30 хвилин. Розкласти по стерильним банкам.
Заготівля "Хреновина російською" готова. Прибрати у прохолодне місце.
А найкраще дякую – поділитися рецептом :)
Здрастуйте, скажіть будь ласка, а перець гіркий класти не треба? І дуже гостра виходить або в міру гостра. Хотілося щось середнє по гостроті. Роблю вперше.
Я особисто додаю і перець (гострий теж 👍🏻) і часник, і хрін. Кращі ласощі, заправка до будь-яких страв.
Зробив за рецептом, смачна та ароматна вийшла. Автору рецепту подяку. Дуже сподобалося.
Що виходить смачно, навіть не сумніваюся, але скажіть як вона зберігатися? Чи можна сміливо всю зиму зберігати?
Ви самі пробували за цим рецептом робити.
на 2 кг помідор зробив 200 г часнику. їсти неможливо один часник відчувається. 3 банки вилили
У мене свекруха завжди так робить, дуже смачно виходить, я зайшла сюди, щоб тільки подивитися як взимку її зберегти, бачу такий самий рецепт
Банки та кришки потрібно обов'язково стерилізувати інакше швидко зіпсується
У мене свекруха завжди так робить, дуже смачно виходить, я зайшла сюди, щоб тільки подивитися як взимку її зберегти, бачу такий самий рецепт
У банку з хроніною (на 1л) додайте 1-2 таблетки аспірину. Тоді вона зберігатиметься і не шаруватиметься хоч до наступного літа)))
У мене свекруха завжди так робить, дуже смачно виходить, я зайшла сюди, щоб тільки подивитися як взимку її зберегти, бачу такий самий рецепт
У банку з хроніною (на 1л) додайте 1-2 таблетки аспірину. Тоді вона зберігатиметься і не шаруватиметься хоч до наступного літа)))
Хай вистачить пхати в їжу все підрятують. Аспірин це ліки! Що ви його суєте у закуску, яку часто до алкоголю йде. Ні, млинець, пхають в огірки, хренодери. Хтось придумав це взагалі. Чи мало способів законсервувати?
Хренодер не зберігається довго - видихається і стає кислим.
На мій смак цукру та солі вдвічі менше поклала б.
Смачна хроніка вийшла! Дякую!
Сахару забагато буде, хоча, мумійо, адже воно кому як.
Ви самі пробували за цим рецептом робити. на 2 кг помідор зробив 200 г часнику. їсти неможливо один часник відчувається. 3 банки вилили
На смак та колір, як кажуть. Рецепт правильний, тільки я хрону більше додаю в два рази. А перець у жодному разі.
А мені здалося дуже гостро. додала ще підлогу. кілограм помідор і підлогу. ложечки солі.Так стало добре. Гостра в міру.
Я додаю ще солодкий перець, гострий перець теж. На зиму кілька банок у морозилку прибираю – можуть стояти хоч до наступної осені. Тільки під саму шийку накладати в них не треба, бо рідина замерзне і з них потече. За смаковими якостями до мороженої хроні нарікань немає.
Я додаю ще солодкий перець, гострий перець теж. На зиму кілька банок у морозилку прибираю – можуть стояти хоч до наступної осені. Тільки під саму шийку накладати в них не треба, бо рідина замерзне і з них потече. За смаковими якостями до мороженої хроні нарікань немає.
Це вже не хріновина з солодким перцем
Я завжди роблю як у цьому рецепті, змітають відразу, на зиму не залишається 🤣 відмінний рецепт 👍
Найкращий рецепт! Смак, як у дитинстві у Сибіру рідня робила.
Зберігаю в холоді. З'їдається швидко)
Здрастуйте, підкажіть, дуже гостра (наскільки я люблю гостре), навіть занадто. Це хрін такий ядерний попався? Можна ж до смаку більше томатів додати (навіть не ризикнула 100шр часнику додати, а всього 4 зубчики)
У мене свекруха робить також майже. Тільки на 1кг помідор, 2 ч.л. солі та стільки ж цукру. А щоб банки не вибухали, всі інгредієнти варять 10 хвилин. Сьогодні робила за її рецептом. Подивимося, що вийде.
Коли готувала хрону зламала м'ясорубку) мама сказала, що коли прокручували хрін подружки теж так само її зламали) тому ріжу хрін колечками і пропускаю через блендер) так і м'ясорубка нова ціліше буде) і через блендер пропускати досить швидко, може трохи більше хрін виходить, але все одно дуже смачно)
Вже другий рік роблю за цим рецептом, зберігається відмінно в холодильнику, на всю зиму вистачає, останню банку доїли влітку через рік, автору спасибі за рецепт!
ви грамівки зі стелі берете? яких ще 100гр часнику? головка молодого з усім лушпинням 10 гр вестит. ви пропонуєте 10-12 головок часнику, ну, за фактом, на літр соусу? А чого одразу просто часнику не поїсти, взагалі ніякої різниці не буде
ви грамівки зі стелі берете? яких ще 100гр часнику? головка молодого з усім лушпинням 10 гр вестит. ви пропонуєте 10-12 головок часнику, ну, за фактом, на літр соусу? А чого одразу просто часнику не поїсти, взагалі ніякої різниці не буде
Це який маленький у вас часник? Головка часнику важить від 50гр і вище, у мене рівно 100гр. Терези перевірте.
ви грамівки зі стелі берете? яких ще 100гр часнику? головка молодого з усім лушпинням 10 гр вестит. ви пропонуєте 10-12 головок часнику, ну, за фактом, на літр соусу? А чого одразу просто часнику не поїсти, взагалі ніякої різниці не буде
10 грамів? Де ви такий гігантський часник вирощуєте? Насіння не поділіться?
ви грамівки зі стелі берете? яких ще 100гр часнику? головка молодого з усім лушпинням 10 гр вестит. ви пропонуєте 10-12 головок часнику, ну, за фактом, на літр соусу? А чого одразу просто часнику не поїсти, взагалі ніякої різниці не буде
Терези грамовик перевірте. У вас там, судячи з усього, інша одиниця виміру стоїть.
Ви самі пробували за цим рецептом робити. на 2 кг помідор зробив 200 г часнику. їсти неможливо один часник відчувається. 3 банки вилили
Навіщо виливати те, додали помідорів.
На 3 кг помідор 500 гр хрону, і то здається не гострою, думаю ще хрону додати.
ви грамівки зі стелі берете? яких ще 100гр часнику? головка молодого з усім лушпинням 10 гр вестит. ви пропонуєте 10-12 головок часнику, ну, за фактом, на літр соусу? А чого одразу просто часнику не поїсти, взагалі ніякої різниці не буде
Перевірте, що ви за одиниці виміру. Наскільки я бачу не грами, як cl
Усі права на матеріали, що знаходяться на сайті www.RussianFood.com, охороняються відповідно до чинного законодавства. За будь-якого використання матеріалів сайту, гіперпосилання (hyperlink) на www.RussianFood.com обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальності за результат застосування наведених кулінарних рецептів, методик їх приготування, кулінарних та інших рекомендацій, працездатність ресурсів, на які розміщені гіперпосилання та за зміст рекламних оголошень. Адміністрація сайту може не поділяти думки авторів статей, розміщених на сайті www.RussianFood.com
Цей сайт використовує файли cookie, щоб надати найкращий сервіс. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з політикою сайту щодо обробки персональних даних. ЗГОДЕН