(067) 359 -33-27 pridanoe.com.ua

Скільки сушити ананас у Дегідрататорі

Скільки сушити ананас у Дегідрататорі



Як правильно сушити банани вдома



Навіщо сушити банани вдома, якщо свіжі фрукти можна купити у будь-якому магазині? На це є багато причин. Наприклад, бананові чіпси — смачне і доступне перекушування, яке можна взяти з собою, корисне дорослим і дітям. Сушені банани додають у мюслі та каші, випічку та напої. Розповідаємо, як правильно засушити та зберегти плоди в домашніх умовах.



Як вибрати та підготувати банани



Для сушіння краще брати стиглі банани. Важливо, щоб вони були без вм'ятин, плям та інших ушкоджень.

Перестиглі та зелені плоди для сушіння не підходять: надто м'які розваляться, а зелені вийдуть несмачними.



Перед сушінням помийте та обсушіть банани. Наріжте скибочками однакової товщини – не більше сантиметра. Шматочки вийдуть рівніше, якщо очищати банани після нарізки. Якщо хочете хрусткі чіпси, нарізайте якомога тонше. З товстих скибочок виходять м'які в'ялені сухофрукти.



Щоб банани зберегли колір і не потемніли у процесі сушіння, можна потримати їх 30 секунд у розчині з води та лимонного соку у пропорції 2 до 1 або лимонної кислоти 1 до 1.



Сушені банани майже в чотири рази калорійніші за свіжі. Вони зберігають всю користь щойно зібраних плодів.



Як сушити ананаси



Співавтор(и): Ashley Crawford. Ешлі Кроуфорд – приватний кухар, засновниця компанії A Taste of Chef Ash. Прийшла у кулінарну індустрію у віці 14 років. Спеціалізується на креольській та каджунській кухні, але має досвід у всіх сферах кулінарії. З'являлася на ESPN і Sports Illustrated у зв'язку зі своєю кухарською роботою зі спортсменами.



Кількість переглядів цієї статті: 23 909.



Приготовлені в домашніх умовах сухофрукти зберігають свою натуральну насолоду та містять менше консервантів, ніж сухофрукти, куплені в магазині. Ананас можна підсушити в духовці або електросушарці, після чого його можна зберігати в прохолодному місці протягом декількох місяців. Підготувати ананас до висушування займе лише кілька хвилин.



Сушіння ананаса в духовці



Ананаси мають бути зрілими. Ананас готовий до висушування, як тільки концентрація цукру буде достатньою і почне видавати сильний солодкий запах. Якщо сушити його незрілим, то скибочки ананаса будуть кислими.



Заберіть верхівку та низ ананаса. Для цього покладіть ананас на бік на дошку. Зріжте приблизно 2,5 сантиметра нижче за зелену верхівку ананаса і близько 1 сантиметра знизу.





  • Намагайтеся очищати так, щоб не зрізати м'якоть ананаса.


  • Повертайте ананас і повторюйте, поки не очистите всю шкірку ананаса.






  • Те саме зробіть з очками з іншого боку і зрізайте під кутом зліва.


  • Зріжте, а потім приберіть смужку з очками і викиньте.


  • Потім знайдіть наступні діагональні смуги та повторіть.


  • Коли ви закінчите видаляти очі ананаса, поверхня нагадуватиме спіраль.


  • Цей метод нарізки ананаса вимагає деякої практики, проте дозволяє видалити очі і шкірку разом, зберігаючи більше м'якоті.






  • Якщо ви хочете висушити ананас шматочками, наріжте вертикально, розрізаючи м'якоть ананаса від середини, потім наріжте тонкими шматочками.


  • Чим тонше, тим краще для сушіння. Шматочки висохнуть швидко та рівномірно.






  • Найкраще сушити при низькій температурі протягом тривалого часу, ви ж не хочете запікати ананаси.




Користуйтеся 1 – 2 листами з прошарком з пергаментного паперу. Використовуйте найбільші листи, які зможете помістити в духовку.





  • Обов'язково слідкуйте за процесом сушіння, якщо це можливо. Готові шматочки ананаса стають пружними та гнучкими. [1] X Джерело інформації




Сушіння ананасу в дегідрататорі





  • Якщо ви плануєте регулярно сушити фрукти, або навіть, якщо ви робитимете це зрідка, електросушарка допоможе вам готувати недорогі закуски протягом усього року.






  • Ви також можете підсушувати ананаси куплені в банку (консервовані). Швидше за все, вони містять додаткову кількість цукру, солі та консервантів, тому краще сушіть свіжі фрукти, якщо хочете натуральних продуктів.




Підключіть електросушарку. Виберіть середній режим. Температура має бути близько 57 градусів за Цельсієм.



Покладіть ананаси на лотки дегідратора. Переконайтеся, що скибочки ананаса рівномірно розподілені і між ними є простір.



Залишіть дегідратор працювати протягом 35 годин. Ви можете зберігати висушені в електросушарці ананаси протягом кількох місяців. [2] X Джерело інформації



Додаткові статті



Про цю статтю



Співавтор(и): Ashley Crawford. Ешлі Кроуфорд – приватний кухар, засновниця компанії A Taste of Chef Ash. Прийшла у кулінарну індустрію у віці 14 років. Спеціалізується на креольській та каджунській кухні, але має досвід у всіх сферах кулінарії. З'являлася на ESPN і Sports Illustrated у зв'язку зі своєю кухарською роботою зі спортсменами. Кількість переглядів цієї статті: 23 909.



Чи була ця стаття корисною?



Cookies допомагають зробити WikiHow краще. Продовжуючи використовувати наш сайт, ви погоджуєтесь з нашими кукі правилами.



Додаткові статті



Підпишіться на нас



Поділитися





  • Головна сторінка


  • Про wikiHow


  • Фахівці


  • Зв'язатися з нами


  • Карта сайту


  • Умови користування


  • Політика конфіденційності


  • Do Not Sell or Share My Info


  • Not Selling Info


Схожі записи

 
Моя корзина
Ваша корзина пуста.
Поиск
Выбор валюты
Евро
Рубль
Доллар
Гривна
Вход на сайт
Забыли пароль?
Ещё не зарегистрированы? Записи