Суп з брюссельською капустою та фрикадельками
Якщо ви шанувальник брюссельської капусти, додайте цей рецепт до закладок, тому що ви часто будете використовувати його повторно. Суп з брюссельською капустою та фрикадельками дійсно вартий того!
Як часто ви готуєте брюссельську капусту? Ці маленькі качани не тільки симпатичні на вигляд, але і дуже корисні і смачні. Вони надають стравам невеликої гіркоти, яку легко перебити. Наприклад, такими інгредієнтами, як олія, молоко, вершки або сир. Тому, якщо ви хочете, можете додати до цього супу з брюссельською капустою та фрикадельками трохи вершків.
Подавайте суп із сухариками, грінками або просто зі скибочками хрусткого хліба.
Суп з брюссельською капустою та фрикадельками
Смачний густий суп із фрикадельками з курячого філе, брюссельської капусти та картоплі урізноманітнить ваше щоденне меню.
Інгредієнти
Консервована брюссельська капуста – 1 банка
Фарш курячий - 200 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Селера черешкова - 2-3 шт.
мелений коріандр - 1 ч.л.
Сіль, перець - за смаком
Фото готової страви
Оцінити рецепт
Процес приготування
Пам'ятайте, як було раніше у закладах громадського харчування: перше, друге та компот :-) Так от я впевнена, що перше – супи, борщі – обов'язково має бути на нашому столі щодня.
Суп, який я хочу вам запропонувати, – простий та швидкий варіант для обіду. Якщо виключити зі складу курячі фрикадельки, суп цілком підійде для приготування посту.
Для приготування супу з брюссельською капустою та фрикадельками підготуємо продукти за списком.
Картоплю наріжемо брусочками, заллємо водою і ставимо на газ. Поки йде процес закипання, з фаршу формуємо фрикадельки та варимо разом із картоплею.
А поки що приготуємо заправку для супу. Для цього наріжемо всі овочі так, як вам зручно. Обсмажити. Я смажу на сильному вогні, овочі залишаються трохи сируватими. Додамо мелений коріандр, суміш трав, сіль та перець.
Коли картопля звариться (фрикадельки вже апріорі готові), додамо заправку в каструлю. Проваримо кілька хвилин.
Потім викладаємо капусту (без рідини, в якій вона знаходилася), прогріємо кілька хвилин.
Солимо, перчимо до смаку. Додамо лавровий лист. Дамо супу трохи настоятися, подаємо гарячим.
Суп з фрикадельками та брюссельською капустою.
Брюссельська капуста має високі смакові переваги і вважається найкориснішою, вона є дуже дієтичним продуктом, що містить багато цінних білків. Вживання брюссельської капусти рекомендовано людям, які страждають на серцево-судинні захворювання. Моя дочка також дуже любить брюссельську капусту. Вирішила приготувати для неї смачний суп із додаванням м'ясних фрикадельок. Суп вийшов дуже ароматним та ситним.
Для супу нам знадобиться брюссельська капуста, морква, картопля, м'ясо, кріп, цибуля ріпчаста, часник, лавровий лист, шматочок білого хліба, олія, сіль та перець.
М'ясо перекрутити на фарш, хлібний м'якуш залити невеликою кількістю води. Дрібно порізати кріп, часник пропустити через прес. З м'ясом змішати хліб, кріп та часник, посолити і поперчити до смаку. Фарш добре вимісити та сформувати фрикадельки.
Капусту добре помити, відрізати качан і розрізати навпіл.
На олії обсмажити нарізану цибулю і половину моркви.
Закип'ятити воду в каструлі, додати до неї капусту та фрикадельки. Потім перекласти в суп засмажку. Варити 10 хв.
Нарізати кубиками картопля.
Додати в суп картопля і моркву, що залишилася. Варити до готовності картоплі. Потім додати в суп лавровий лист, сіль та перець.
Супу настояти 10 хвилин і можна подавати. У тарілку додати зелень петрушки.