(067) 359 -33-27 pridanoe.com.ua

Суп пюре з цвітної капусти для немовляти

Суп пюре з цвітної капусти для немовляти



Суп-пюре із цвітної капусти



Суп-пюре з цвітної капусти можна назвати чудовою стравою. Вам знадобляться лише доступні інгредієнти, такі як цвітна капуста, цибуля і картопля, без використання вершків та молока.



За 30 хвилин приготування, ви отримаєте ароматний, ситний, корисний суп-пюре з чудовим смаком, що підходить для всієї родини. Спробуйте приготувати та переконайтеся в цьому самі.





  • Капуста цвітна 800 гр.


  • Картопля 300 гр.


  • Цибуля ріпчаста 260 гр.


  • Олія вершкове 50 гр.


  • Мускатний горіх ⅓ ч.л.


  • Сіль за смаком


  • Перець чорний (мелений) за смаком


  • Вода 1.2 л.




Покрокове приготування



Як приготувати рецепт Суп-пюре з цвітної капусти.



Картоплю нарізати невеликими часточками, додати|добавляти| до цибулі і продовжувати смажити на слабкому вогні ще 10 хвилин|мінути|, переодически перемішуючи.



Цвітну капусту розібрати та розрізати на невеликі частини. Додати капусту в каструлю з цибулею та картоплею, налити воду, додати сіль та перець, довести до кипіння та варити на середньому вогні 10 хвилин.



Збити овочі занурювальним блендером до однорідного стану, додати|добавляти| мускатний горіх і перемішати. Суп-пюре готовий.



Суп-пюре прикрасьте кількома часточками свіжого помідора та листям базиліка. Подайте до супу-пюрі свіжі грінки із білого хліба та натертий твердий сир. Приємного апетиту!



Завжди Смачно! – ми, це команда, яка захоплена мистецтвом кулінарії. Ми збираємо рецепти найсмачнішої їжі, готуємо за вже відомими та зовсім новими рецептами, знаходимо та розкриваємо професійні секрети у приготуванні їжі, консультуємося у відомих кухарів та фахівців.
Наші відео рецепти тривають лише кілька хвилин - за цей час ви зможете отримати всю необхідну інформацію та приготувати навіть найскладнішу страву.



Цвітна капуста для дітей: рецепти



Пюре з цвітної капусти для немовляти можна давати в прикорм уже в 6 місяців, для дітей на штучному або змішаному вигодовуванні — 4 місяці. Цвітна капуста — криниця вітамінів, мінералів і корисних кислот. і м'яко впливає на травлення. розглянемо рецепт пюре з цвітної капусти для немовляти.



Властивості цвітної капусти



Кольорова капуста легко засвоюється і перетравлюється, не погіршує роботу травлення і не порушує стілець, не призводить до підвищеного газоутворення.





  • Насичує організм важливими вітамінами та елементами, надає бадьорості та енергії;


  • Зміцнює імунітет і є ефективною профілактикою простудних захворювань. До речі, вітамін С (аскорбінова кислота) міститься в цьому овочі набагато більше, ніж у цитрусових;


  • Поліпшує та відновлює роботу кишечника;


  • Виводить токсини та очищає організм;


  • Сприяє розвитку нервових клітин;


  • Запобігає появі та розвитку анемії, заповнює дефіцит заліза;


  • Зміцнює серце та судини;


  • Підвищує гостроту зору;


  • Знімає запалення;


  • Знижує ризик ракових захворювань.




У поодиноких випадках цвітна капуста може спричинити харчову алергію.Однак цього легко уникнути, якщо дотримуватися правил приготування та вживання овочів.



Як вводити у прикорм цвітну капусту





  • Пюре з цвітної капусти включають до раціону грудничка в 6 місяців після введення кабачка. Якщо малюк погано набирає вагу, овоч дають у 7 місяців після введення безмолочних та безглютенових каш (рисова, гречана та кукурудзяна каші);


  • Починають прикорм із половини чайної ложечки в ранковий час. Уважно поспостерігайте за реакцією дитини дві доби. Якщо виявилися симптоми харчової алергії, відкладіть вступ та зверніться до лікаря;


  • Якщо негативної реакції немає, збільшуйте порцію пюре до 100 г. У сім місяців норму доводять до 150 грам, у вісім – до 180, до року – до двохсот;


  • При приготуванні не використовуйте сіль та перець! Такі спеції можна включати до раціону не раніше року;


  • Для смаку в пюре можна додати трохи олії або нежирної сметани;






  • Щоб новий препарат краще засвоївся, догодовуйте дитину грудним молоком після пюре;


  • Щоразу бажано готувати нове пюре, у крайньому випадку готове блюдо можна зберігати в холодильнику не більше 24 годин;


  • Готувати краще зі свіжого продукту, тому що у такому овочі максимально збережені корисні елементи. Ретельно вибирайте овоч. Суцвіття повинні бути щільними білого кольору із зеленуватим або жовтуватим відтінком без пожовклих листків, чорних і сірих крапок;


  • Якщо дістати свіжу капусту не виходить, можна використовувати заморожену. Перед заморозкою розділіть овоч на суцвіття, біле і жовте листя розкладіть окремо. Якщо купуєте продукт, стежте, щоб він був без потемніння і без шматочків льоду;


  • Давайте пюре в теплому вигляді, тому що холодна їжа втрачає частину корисних властивостей, а гаряча може обпекти ніжний стравохід дитини.




Рецепт пюре із цвітної капусти



Для приготування пюре розбирають капусту на суцвіття, ретельно промивають і заливають водою, попередньо злегка підсоленою. Залишіть на півгодини. Заморожену капусту не мийте і не розморожуйте, а одразу покладіть у підсолену воду на 30-40 хвилин.



Потім у киплячу воду покладіть суцвіття, вода повинна покривати шматочки, і накрийте кришкою. Багатьох батьків насамперед хвилює питання, скільки варити цвітну капусту. У середньому на варіння йде 7-15 хвилин в залежності від розмірів овочів, жорсткості листя, способу варіння та інших факторів. Варять капусту до м'якості, проте важливо, щоб вона не перетворилася на кашу.



Витягніть готовий овоч і подрібніть у блендері. Розбавте пюре бульйоном, що залишився після варіння. Консистенція має бути напіврідкою та однорідною. Для дітей старших за рік овоч можна не подрібнювати, а порізати на дрібні шматочки. Після кількох тижнів прикорму та введення в раціон малюка різних інгредієнтів, можна варити дитині суп-пюре з цвітною капустою, картоплею, кабачком, томатами та іншими овочами.



Спочатку краще комбінувати по два овочі, потім кількість компонентів у блюді можна поступово збільшувати. Пам'ятайте, що кожен продукт вже має бути введений у меню немовляти окремо! Хорошим рецептом для малюка старше 10-12 місяців стане тушкована цвітна капуста, омлет та запіканка. Далі ми розглянемо ще кілька рецептів із цим овочом для малюка. А подробиці та правила підгодовування немовляти ви знайдете тут.



Рецепти з цвітною капустою для немовляти



Запіканка





  • Цвітна капуста - 0,5 кг;


  • Молоко – 1 склянка;


  • Яйця – 2 штуки;


  • Сир у натертому вигляді - 100 гр;


  • Зелень та сіль за смаком.




Капусту підготувати та зварити.Яйця збити і влити молоко, перемішати, за необхідності посолити. Отриманою сумішшю полити капусту, зверху посипати сиром і запікати до золотистого кольору за двохсот градусів. Готову запіканку прикрасити подрібненою зеленню. За бажанням до рецепту можна додати помідори, очищені від шкірки і порізані на дрібні шматочки.



Котлети





  • Цвітна капуста - 0,5 кг;


  • Борошно - ¼ склянки;


  • Яйце - 1 шт.;


  • Подрібнена петрушка - 1 ст. ложки.




Капусту зварити та порізати, розбити яйце, додати борошно та петрушку. Добре перемішати та сформувати невеликі котлетки або фрикадельки. Смажити в олії до готовності або готувати на пару. Такі котлети добре подавати з гречкою, макаронами чи рисом, картопляним пюре.



Овочевий суп-пюре





  • Цвітна капуста - 250 грам;


  • Брокколі - 250 грам;


  • Морква - 1 шт.;


  • Картопля - 2 бульби;


  • Зелень до смаку.




Овочі підготувати та відварити окремо, порізати та подрібнити у блендері. Додати|добавляти| дрібно|мілко| порубану зелень, влити бульйон після капусти і перемішати. Для малюків старших восьми місяців можна додати в супчик подрібнене м'ясо або рибу. Продукти потрібно готувати окремо, тому що м'ясні та рибні бульйони не рекомендуються маленьким дітям. При варінні м'ясо та риба виділяють екстрактивні речовини, які негативно впливають на роботу травлення.



Овочеве рагу з куркою





  • Куряче філе - 100 гр;


  • Цвітна капуста - 300 гр;


  • Цибулина - ½ шт.;


  • Морква - 1 шт.;


  • Кабачок - 1 середній плід;


  • Помідори – 2 штуки;


  • Зелений горошок - 150 гр.;


  • Сметана нежирна – 4 стіл. ложки.




Цей рецепт підійде для дітей віком від півтора року. Курку зварити окремо та порізати. Цибулю і моркву дрібно нарізати, згасити в олії. Підготувати капусту і капусту, очистити помідор від шкірки, порізати і додати до цибулі з морквою. Гасити до м'якості томатів, потім засипати горошок та додати сметану. Перемішати інгредієнти та гасити ще 5-7 хвилин. Замість курки можна використовувати яловичину, кролятину або індичку.

Схожі записи

 
Моя корзина
Ваша корзина пуста.
Поиск
Выбор валюты
Евро
Рубль
Доллар
Гривна
Вход на сайт
Забыли пароль?
Ещё не зарегистрированы? Записи