Що додати у звичайний суп, щоб він став наваристим та ароматним
У досвідчених українських господарок є свої маленькі хитрощі у приготуванні супів, і вони радісно поділилися деякими зі своїх секретів. Щоб ваші супи смакували по-новому, до страви слід додавати певні інгредієнти, які точно є у вас на кухні. Розповідаємо, що можна додати у звичайний суп, щоб він став наваристішим і ароматнішим.
Що додати в суп, щоб він став ще смачнішим: маленькі кулінарні хитрощі
- Олія, вершки чи сметану. Додайте в суп один із цих інгредієнтів – і страва стане насиченою, ароматною та наваристою.
- Зелень підкреслює смак перших страв, тому не варто забувати про неї. Якщо немає свіжої, можна додавати суху, але за дві хвилини до готовності, тоді її смак повністю розкриється.
- Сода. Щоб повністю розкрити смак прянощів та зелені, можна додати до страви дрібку соди. Тоді суп вийде ароматним та наваристим.
- Сік лимона. У суп можна додати трохи соку лимона, щоб він наголосив на його смаку. Якщо страва грибна, то краще додавати вершки або олію.
- Соєвий соус. Завдяки цьому інгредієнту смак страви повністю розкриється. Особливо соус допоможе проявитися м'ясу та овочам. Смак супу стане більш насиченим та яскравим і смакуватиме по-новому.
- Оцет. Щоб посилити аромат складових першої страви, можна додати кілька крапель оцту. Це дозволить овочам та м'ясу повністю розкрити свій смак.
Читайте також:
Смак буде досконалим: які приправи потрібно додати до супу
Для приготування ідеального супу необхідно знати, які трави додавати, щоб отримати від нього максимум користі та насолоди.Дотримання кількох простих порад подарує вам просто фантастичний результат.
Чому слід додавати в супи спеції
Спеції володіють багатьма корисними властивостями. Більшість трав мають інтенсивний аромат, який зробить будь-який суп смачним.
Смачна страва / Фото unsplash
Лавровий лист
Ця спеція має дуже насичений аромат, за що її особливо цінують лавровий лист? Він добре поєднується з овочевим супом, бульйоном або борщем.
Запашний перець
Ця спеція характеризується гірким і терпким смаком. Найкраще спеція смакує, якщо її додати в огірковий суп або капустняк.
Спеції вирішують усі / Фото unsplash
Сушений кріп
Трава з сильним ароматним запахом. Це універсальна приправа, що підходить для будь-яких супів. Сушений кріп додається в самому кінці варіння.
Які спеції слід додати до супу, щоб він став смачнішим.
За словами Клопотенка, в супи можна додавати аніс, копчену паприку, а також поєднувати різні спеції.
Аніс
"Якщо ви додасте аніс у бульйон, він повністю розкриється і матиме незвичайний смак", - зазначив Клопотенко.
Коріандр
"Коріандр ідеально і повністю змінить смак вашого супу", - запевняє експерт.
Копчена паприка
Клопотенко зазначив, що якщо до бульйону додати копчену паприку, його смак нагадуватиме бограч.
Мікс спецій
Поєднання анісу з корицею надасть страві смаку в'єтнамського супу фо бо, зазначив експерт.
"Завдяки цим спеціям ви можете щодня міняти смак ваших супів", – наголосив Клопотенко.
Смажена морква та цибуля під забороною
Клопотенко застеріг від додавання в супи засмажки з цибулі та моркви.
"Якщо ви смажите цибулю та моркву на соняшниковій олії, ваш суп матиме смак засмажки", - резюмував він.
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство "Інтерфакс-Україна", не підлягають подальшому відтворенню та/або розповсюдженню в будь-якій формі, крім письмового дозволу Всі опубліковані фотоматеріали Depositphotos без письмового дозволу компанії. Матеріали, позначені значками PR, "Інновація", "Думка", "Персона", "Актуально", "Вибори" та "Вплив", публікуються на правах реклами. Суб'єкт у сфері онлайн-медіа; ідентифікатор медіа - R40-05269