Студень класичний
Холодець, він же холодець чи заливна, відома російська закуска. Пропонуємо вам гарний та перевірений рецепт цієї страви.
СКЛАД / ІНГРЕДІЄНТИ
- Свинина 1,5 кг
- Часник 1 Штука
- Свиняча рулька 1,5 кг
- Сіль За смаком
- Лавровий лист 4 Штуки
- Перець чорний горошком 1 чайна ложка
Калорійність
Крок 1
Усю свинину залийте водою в каструлі, додайте лавровий лист, сіль та перець. Поставте м'ясо варитись на невеликому вогні на 2,5-3,5 години. Підливайте воду за потреби.
Крок 2
Готовий бульйон процідіть, а м'ясо викладіть остигати.
Крок 3
Свинину розберіть на волокна.
Студень із яловичини
Варто знати! Класичний рецепт передбачає використання яловичини і свинини. Найчастіше використовується коров'яча голова, чотири ноги та мізки. Але останнім часом нерідко включають до складу також шматки м'яса. Головне - використовувати ті частини яловичої туші, в яких міститься оптимальна кількість речовин, що желюють.
Це цікаво! Студень є стравою російської кухні, але аналогічні страви є у багатьох кухнях світу. Відрізняється трохи склад і, очевидно, назва. Наприклад, у Грузії страву називають «чоловіки», в Україні — «холодець», у Польщі — «галарет», у Латвії — «галертс», у Німеччині — «зельці», в Румунії — «піфті» або «расітурі».
Інгредієнти
- Голяшка яловича 1 кг
- Морква 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Селера 1 шт.
- Харчова сіль за смаком
- Перець горошком запашний
- Кардамон мелений за смаком
- Петрушка стебла, за смаком
- Часник 4 зубчики
- Перець чорний мелений за смаком
- Консервована кукурудза за смаком
- Оливки за смаком
- Горошок консервований за смаком
Приготування
- Спочатку потрібно підготувати м'ясо.Його слід посікти частинами (якщо використовується ціла голяшка) і викласти в окрему миску.
- Далі м'ясо потрібно ретельно промити під проточною водою.
- Після цього голяшки можна перекласти у відповідну каструлю. Запропонована нами кількість інгредієнтів розрахована на високу каструлю на сім літрів.
Студень із яловичини
Ви любите холодець? На мій погляд, це чудове блюдо російської кухні, яке буде актуальним як на кожен день, так і на святковому столі. Пропоную вам на замітку один класний рецепт.
СКЛАД / ІНГРЕДІЄНТИ
- Яловичина 1.5 Кілограма
голяшки - Овочі для бульйону За смаком
морква, цибуля, селера, зелень, коріння - За смаком
консервований горошок та кукурудза, оливки, зелень і т.д. - Сіль та спеції За смаком
перець, часник
Калорійність
Крок 1
1. М'ясо вимийте, викладіть у велику каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Проваріть хвилин 5 і злийте воду.
Крок 2
2. Залийте чистою водою, додайте очищені овочі для бульйону. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму та варіть 4-5 годин.
Крок 3
3. Після акуратно дістаньте овочі та м'ясо. Остудіть.
Крок 4
Крок 5
5. У проціджений бульйон додайте сіль, спеції до смаку і проваріть його ще хвилин 5. Після знову процідіть або зніміть шумівкою все зайве.
Крок 6
6. М'ясо відокремте від кісточок і подрібніть.
Крок 7
7. Також можна використовувати відварену моркву з бульйону.
Крок 8
8. Підготуйте зелень, горошок, кукурудзу, оливки або інші добавки, які ви використовуватимете.
Крок 9
9. Розкладіть по тарілках м'ясо із добавками.
Крок 10
10. Обережно залийте бульйоном. Залишіть на столі трохи охолонути. Якщо зверху утворюється жир, обережно зніміть його. Після приберіть холодець в холодильник до повного застигання. Подавайте до столу з гірчицею або хроном. Приємного апетиту!